Barneveldse bedrijven aan de slag met energiebesparing

Barneveldse ondernemers worden de komende periode uitgedaagd een inhaalslag te maken met energiebesparing en -opwekking. Dat is althans het plan van Duurzame Energie Barneveld (DEB), die daarbij hulp krijgt van de landelijke organisatie Stichting Energieke Regio. Samen met de Rabobank, de gemeente Barneveld en de Barneveldse Industriële Kring (BIK) is donderdagmiddag het startsein geven voor het nieuwe project Energiek Ondernemend Barneveld (EOB).

DEB mede-initiatiefnemer van Windpark Voorthuizen-A1

Vier samenwerkende initiatiefnemers, waaronder drie Barneveldse partijen, hebben een principeverzoek ingediend bij de gemeente Barneveld om medewerking te verlenen aan het kunnen doorlopen van een planologische procedure voor het plaatsen van drie windmolens langs de A1 bij Zeumeren in Voorthuizen. Hiermee zou in één keer 50% van de huishoudens in de gemeente Barneveld voorzien worden van duurzaam opgewekte stroom.

Website Energieloket Barneveld online

Op 17 januari opende wethouder De Kruijf de website voor het Energieloket Barneveld.

Visie DEB op energietransitie Barneveld

Deze video geeft de visie van DEB op de energietransitie in de gemeente Barneveld.

Barneveld start training voor energie-ambassadeurs

Wethouder Didi Dorrestijn van de gemeente Barneveld heeft woensdagavond het startsein gegeven voor de training van de energie-ambassadeurs in de gemeente. De energie-ambassadeurs gaan inwoners enthousiast maken om hun woning energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Inspirerende avond over duurzame energie

Donderdag 14 april organiseerde CDA‐Barneveld de tweede inspiratieavond over energie en duurzaamheid. Brendan de Graaf en Wicha Benus lieten zien dat duurzame energie niet alleen goedkoper is, maar ook heel goed lokaal kan worden opgewekt.


Ja, ik wil ook een bijdrage leveren aan Duurzame Energie Barneveld!

Wilt u iets betekenen in de verduurzaming van Barneveld? Neem dan nu contact op met Duurzame Energie Barneveld en overleg wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Visie van DEB

DEB (Duurzame Energie Barneveld) wil de investeringsmotor zijn voor duurzame, hernieuwbare energie in Barneveld. DEB wil dit aantrekkelijk maken voor iedereen, zoals inwoners, bedrijven en organisaties. Met als doel om zoveel mogelijk rendement van energieproducten te realiseren, binnen de lokale economie.

TelefoonMail