Samen duurzaam: het inspiratie-event voor duurzaamheid en innovatie. Maandag 10 april in De Meerwaarde Barneveld

 
Alles op gebied van duurzaam denken en doen komt samen tijdens het duurzaamheidsevent Samen Duurzaam Bouwen & Energie in Barneveld. Het belooft een informatief, praktisch en inspirerend event te worden  Met een bijzonder middagprogramma voor ondernemers en avondprogramma voor inwoners van Barneveld. Er is voor ieder wat wils: o.a. informatie van het gemeentelijk Energieloket over mogelijkheden voor energiebesparing in je eigen huis, het groenste idee van Barneveld en tal van organisaties die u als inwoner of bedrijf kunnen informeren  op het gebied van innovatie, duurzaamheid, financiën, regelgeving, proces en productie en noem maar op. 

Inspirerend middagprogramma voor lokale ondernemers
Hoe vind je als ondernemer de balans tussen duurzaamheid en economisch belang? Deze uitdaging staan centraal in ons hoofdprogramma. Wethouder Dorrestijn zal iets komen vertellen over het energiezuiniger maken van bedrijven, om  vervolgens de praktijk in te gaan met de Duurzaamheidsestafette. Zes lokale ondernemers, o.a. van Mapsup, Do-it en de Meerwaarde, vertellen hoe zij duurzaamheid op een praktische manier integreren in hun organisatie en persoonlijke leven.  Juist in deze tijd waarin investeren lastig is, gaat het om duurzaam ondernemen en innoveren. De ondernemerssessie eindigt met een masterclass van Prof. Dr. Kessels: ‘Duurzaam leiderschap’. 
> Meer over de masterclass van Prof. dr. Kessels

Het programma s’avonds is voor alle inwoners van Barneveld.  De onafhankelijke adviseur van het gemeentelijk Energieloket  vertelt wat u zelf kunt doen aan energiebesparing en hoe u dit kunt financieren. Energie besparen in huis scheelt u niet alleen veel geld, levert meer comfort op en is goed voor het milieu. Dus wilt u af van tocht, vocht of koude voeten, heeft u verbouwplannen of bent u benieuwd of uw huis energieneutraal kan worden? Het Energieloket helpt u graag om (verdere) stappen te zetten.
> Meer over het programma

Leerlingenproject ‘Het groenste idee van Barneveld’

Als afsluiter van het programma vindt de aftrap plaats van de wedstrijd ‘Het groenste idee van Barneveld’. Een project voor en door leerlingen in het voortgezet onderwijs. Leerlingen-duurzaamheidsteams van De Meerwaarde, JFC Johannes Fontanus College, Van Lodenstijn College en Groenhorst college Barneveld presenteren hun duurzame plannen en dingen mee naar de titel ‘Het groenste idee van Barneveld’.
> Meer over over Het groenste idee van Barneveld
 
Informatiemarkt duurzaamheid
Tijdens en na het programma is er een informatiemarkt met bedrijven, organisaties en adviseurs die alles kunnen vertellen op gebied van innovatie, duurzaamheid, financiën, regelgeving, proces en productie, duurzame energie, organisatie en noem maar op. Deelnemende organisaties en bedrijven zijn o.a. Gemeente Barneveld, Energieloket Barneveld, lokale bedrijvencoalitie Jouw huis van morgen, Rabobank, stichting Duurzame Energie Barneveld (DEB Barneveld) en nog veel meer, Belangstellende standhouders en sponsoren kunnen zich aanmelden via www.debbarneveld.nl.

> Meer weten over de informatiemarkt of wilt u aanmelden als standhouder? Vraag de informatie aan via duurzaam@barneveld.nl of tvkattenbroek@commotion.nl


 

Datum en locatie:

Samen Duurzaam vindt plaats op maandag 10 april, van 16.15 – 21.30 uur, In De Meerwaarde Barneveld.

Dit event wordt duurzaam ondersteund door Denktank Klimaat & Duurzaamheid, Gemeente Barneveld, Rabobank Gelderse Vallei, BDU Media, De Meerwaarde en Commotion Communicatie.

Meer weten over Samen duurzaam? Vraag informatie via duurzaam@barneveld.nl

Meer weten over DEB, onze projecten of mogelijkheden tot samenwerken of participeren? Laat het ons weten en stuur ons een bericht of bel Wicha Benus: 06 ‐ 53 87 39 97

Ga naar contact


Ja, ik wil ook een bijdrage leveren aan Duurzame Energie Barneveld!

Wilt u iets betekenen in de verduurzaming van Barneveld? Neem dan nu contact op met Duurzame Energie Barneveld en overleg wat de mogelijkheden zijn.

 

 

Visie van DEB

DEB (Duurzame Energie Barneveld) wil de investeringsmotor zijn voor duurzame, hernieuwbare energie in Barneveld. DEB wil dit aantrekkelijk maken voor iedereen, zoals inwoners, bedrijven en organisaties. Met als doel om zoveel mogelijk rendement van energieproducten te realiseren, binnen de lokale economie.

TelefoonMail